Meny
Här är de begagnade bilar som säljs snabbast | Cardrop Här är de begagnade bilar som säljs snabbast | Cardrop

Röd bil körandes på landsväg i vacker natur

Här är de begagnade bilar som säljs snabbast på andrahandsmarknaden

Ja, vilka bilar säljs egentligen snabbast på marknaden för begagnade bilar? Att sälja en begagnad bil har aldrig varit enklare än idag och för dig som önskar sälja din bil finns det idag en mängd olika sätt att göra det på. Du kan antingen söka dig till bilmarknader privat, till en bilhandlare eller sälja din bil direkt till Cardrop som i sin tur sköter hela affären åt dig. 

Självklart är det också så, att vissa egenskaper och bilmärken är mer populära än andra på andrahandsmarknaden. Kanske äger du en bil med en viss egenskap som många efterfrågar, såsom en elbil, eller så är din bils märke extra attraktivt. 

Läs vidare för att få reda på hur din bil ligger till på marknaden för begagnade bilar. Vem vet, du kanske ska passa på att sälja din bil så snart som möjligt. 

Vilka begagnade bilar säljs snabbast eller flest utav?

Som vi nämnde ovan så är vissa bilmärken mer populära än andra på marknaden för begagnade bilar. Volvo, BMW och Audi är alla exempel på populära bilmärken som säljer bra även om de har några år på nacken. Volvo tog föga förvånande upp en stor del av den svenska  begagnatmarknaden 2021. Här är den klassiska familjebilen Volvo V70 fortfarande är en stor favorit bland svenska bilköpare. 

Vidare kan vi se att försäljningen av begagnade Kia ökade under 2021 med hela 13 procent i Sverige och på Cardrop säljs det i dagsläget en hel del bilar från just Kia.

 

Andra bilar som går bra på andrahandsmarknaden och som vi på Cardrop säljer mycket av är Mercedes-Benz och Skoda. Men även Volkswagen är ett hett märke. Volkswagens småbilar har varit en stor favorit på marknaden för begagnade bilar under 2021. 

Ovan nämnda är alla exempel på bilmärken som säljs allra mest på Cardrop. Utöver dessa finns det bilar vi inte säljer i lika stor utsträckning, men som vi har stor framgång med när de väl läggs ut för försäljning. Några exempel är Lexus, Subaru, Mitsubishi, Skoda, MINI och Mazda. 

Läs även vår artikel om populära biltrender vilka är viktiga att hålla koll på under 2022. 

Varför säljer vissa begagnade bilar bättre än andra?

En stor anledning till varför vissa bilar säljer bättre än andra på andrahandsmarknaden är att dessa är populära märken – antingen sedan gammalt eller i enlighet med rådande trender. Folk påverkar varandra. Man vill gärna köpa samma bil som grannen eller kompisen, och letar därför efter populära märken begagnat. Volvo och Volkswagen är två exempel på klassiska bilar som svenskarna älskar och har älskat i generationer. 

Normalt sett minskar en bil i värde för varje år som går. Men i dagsläget finns det faktiskt vissa bilar som också ökar i värde. Två av de viktigaste orsakerna till detta är coronapandemin och bristen på halvledare, som fick produktionen av nya bilar att stanna upp för ett tag. 

På Cardrop kan vi också se är att bilar som gått mindre än 15000 mil och är yngre än sju år i regel alltid säljer bra. Andra egenskaper som är fördelaktigt är om bilen är automatväxlad, sjusitsig samt om den är en SUV eller en kombi. 

Önskar du sälja din bil så hjälper Cardrop gärna till med det. Vi kan oftast ge ett bättre pris än din lokala bilhandlare.

Försäljningen av begagnade elbilar går riktigt bra

Utöver ovan nämnda egenskaper har marknaden för begagnade elbilar ökat markant. Trots detta står elbilar för endast en procent av begagnatmarknaden. Äger du en elbil som du önskar sälja bör du därför ta chansen redan idag. Det mesta tyder på att du kommer göra en mycket bra affär. Om fler svenskar ska få möjligheten att köra en klimatsmart bil behöver det också komma ut fler attraktiva elbilar på marknaden. 

Bland de bilmärken för vilka det säljs flest begagnade elbilar i Sverige, hittar du bland annat Volkswagen, Kia och BMW. 

Så vem ska satsa på att sälja sin bil?

Att sälja ett välvårdat fordon begagnat går alltid bra, oavsett vilken bil det är. Äger du däremot en bil från någon av de mer attraktiva märkena eller med ovan nämnda egenskaper innebär detta en stor fördel. 

Marknaden för försäljning av begagnade bilar går otroligt bra just nu. Därför kan det vara bra att sälja inom en snar framtid, innan den återgår till det normala och din bil sjunker i värde. 

 

Önskar du sälja din bil står vi på Cardrop till din tjänst. Vi sköter enkelt och fördelaktigt försäljningen av din bil. Har du funderingar eller är intresserad av vår tjänst, är du varmt välkommen att kontakta oss. Detta gör du smidigast genom att skicka iväg ett mail eller ringa oss på 08-27 67 21.

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF