fbpx
Meny

Värdera bil

Hos Cardrop slipper du en missledande värdering eller indikation för vad din bil är värd. Istället kan vi kostnadsfritt ta fram vad marknaden på riktigt är villig att betala för din bil!​

(Dessutom förhandlar vi för din räkning för att maximera budet.)

Vad är min bil värd? 

Den frågan är det många som ställer sig när man börjar gå i tankarna att sälja bilen. Givetvis är bilens värde av största intresse då man gärna får ut så mycket som möjligt vid en bilförsäljning. Det är bra att ha en god förståelse för vad din bil är värd. Inte enbart för att slippa acceptera ett dåligt bud, men också för att inte gå miste om ett bra sådant. 

Vad grundar sig bilens värde i?

  • Det finns många aspekter av en bil som påverkar dess värde. Givetvis spelar bilens märke och modell stor roll. Vissa bilmodeller finns ett en väldigt stor efterfrågan på. Sedan är bilens ålder och hur långt den gått väldigt avgörande för priset. Skicket på bilen överlag är också en stor faktor. Om bilen har någon skada eller skavanker är det viktigt att det framgår i värderingen. 

Fordonets historik är även det viktigt att kolla på. Om bilen har besiktigats tidigare, varit med om större skador eller stölder så har det också en inverkan på priset. Nedan listar vi de faktorer som påverkar din bils värde allra mest.

bil med jirangel ovanför

Hur vet vi vad bilen är värd?

När vi har fått in de grundläggande uppgifterna om din bil så berikar vi den informationen med bildata från olika system. Den informationen når ut till vårt stora nätverk av bilhandlare i Norden. Vi jämför sedan deras bud och pressar dem mot  varandra för att kunna erbjuda dig det allra högsta.

Vilken bil vill du sälja?
  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Få ett riktigt bud inom 1-2 dagar!

Vi hittar den mest angelägna köparen och får ett skarpt bud

Genom att jämföra och spela bilhandlarnas bud emot varandra, kan vi oftast erbjuda 5-15% bättre bud än hos den enskilda bilhandlaren.

silvrig bil med ballong på

Hos Cardrop sker bilvärderingen automatiskt 

När du säljer din bil via Cardrop så görs en bedömning av bilens värde av den information vi får in av dig. Resten sköter vi. Köparnas bud grundar sig på den informationen och budet garanteras så länge bilen är i normalt skick för sin ålder och mätarställning. (Något stenskott och dörruppslag bortser vi såklart från). Vi sköter all kommunikation med köparen vilket gör att du kan fullkomligt luta dig tillbaka efter att ha varit kontakt med oss. När bilen är såld är det vi som tar ansvar för eventuella reklamationer eller annat som skulle dyka upp. 

 

Våra köpare litar på oss, de köper alltså bilen i det utlovade skicket utan att se den. Det är därför viktigt för alla parter i affären att våra samarbetande besiktningsstationer är opartiska. Det är grunden till att vår tjänst blir en win-win situation för både säljare och köpare.

En bild på våra 7 år av reko-diplom