Meny

Värdera bil

Hos Cardrop slipper du en missledande värdering eller indikation för vad din bil är värd. Istället kan vi kostnadsfritt ta fram vad marknaden på riktigt är villig att betala för din bil!​

(Dessutom förhandlar vi för din räkning för att maximera budet.)

Vad är min bil värd? 

Den frågan är det många som ställer sig när man börjar gå i tankarna att sälja bilen. Givetvis är bilens värde av största intresse då man gärna får ut så mycket som möjligt vid en bilförsäljning. Det är bra att ha en god förståelse för vad din bil är värd. Inte enbart för att slippa acceptera ett dåligt bud, men också för att inte gå miste om ett bra sådant. 

Vad grundar sig bilens värde i?

  • Det finns många aspekter av en bil som påverkar dess värde. Givetvis spelar bilens märke och modell stor roll. Vissa bilmodeller finns ett en väldigt stor efterfrågan på. Sedan är bilens ålder och hur långt den gått väldigt avgörande för priset. Skicket på bilen överlag är också en stor faktor. Om bilen har någon skada eller skavanker är det viktigt att det framgår i värderingen. 

Fordonets historik är även det viktigt att kolla på. Om bilen har besiktigats tidigare, varit med om större skador eller stölder så har det också en inverkan på priset. Nedan listar vi de faktorer som påverkar din bils värde allra mest.

bil med jirangel ovanför

Vad är din bil värd?

När vi har fått in de grundläggande uppgifterna om din bil så berikar vi den informationen med bildata från olika system. Den informationen når ut till vårt stora nätverk av bilhandlare i Norden. Vi jämför sedan deras bud och pressar dem mot varandra för att kunna erbjuda dig det allra högsta. Detta leder ofta till att du får ett bättre pris för din bil än om du skulle ha sålt den till din lokala bilhandlare. 

 

En stor fördel med att använda vår tjänst är att du får veta vad din bil är värd – på riktigt! Om du sedan bestämmer dig för att sälja din begagnade bil eller behålla den är helt upp till dig. Du binder inte upp dig till något genom att värdera bilen via Cardrop. 

 

Vilken bil vill du sälja?
  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Få ett riktigt bud inom 1-2 dagar!

Vi hittar den mest angelägna köparen och får ett skarpt bud

Genom att jämföra och spela bilhandlarnas bud emot varandra, kan vi oftast erbjuda 5-15% bättre bud än hos den enskilda bilhandlaren.

Vad får jag för min bil?

Värdera din bil online genom att uppge reg.nummer, miltal och kontaktuppgifter. Vi tar fram ditt bils värde genom att jämföra dina uppgifter med information från olika bildatabaser. Dessutom låter vi bilhandlare uppge vad de är beredda att ge för din bil. På så sätt får du det pris marknaden är beredd att betala för bilen – och ofta lite till!

silvrig bil med ballong på

Hos Cardrop sker bilvärderingen automatiskt 

När du säljer din bil via Cardrop så görs en bedömning av bilens värde av den information vi får in av dig. Resten sköter vi. Köparnas bud grundar sig på den informationen och budet garanteras så länge bilen är i normalt skick för sin ålder och mätarställning. (Något stenskott och dörruppslag bortser vi såklart från). Vi sköter all kommunikation med köparen vilket gör att du kan fullkomligt luta dig tillbaka efter att ha varit kontakt med oss. När bilen är såld är det vi som tar ansvar för eventuella reklamationer eller annat som skulle dyka upp. 

Våra köpare litar på oss, de köper alltså bilen i det utlovade skicket utan att se den. Det är därför viktigt för alla parter i affären att våra samarbetande besiktningsstationer är opartiska. Det är grunden till att vår tjänst blir en win-win situation för både säljare och köpare.

En bild på våra 7 år av reko-diplom

Hur mycket får jag för min bil?

Det är ofta många faktorer som avgör hur mycket du får för din bil. Viktigast är förstås vad det är för märke, bilmodell och tillverkningsår. Sedan spelar miltal, skadehistorik och allmänt skick också in. Till syvende och sist handlar det dock om vad köparen är beredd att ge för för din bil. Om det är en biltyp som sällan kommer ut till försäljning har du goda chanser att få ett bra pris för din begagnade bil, förutsatt att det finns en efterfrågan efter just den modellen. 

 

Väljer du att värdera din bil online genom Cardrop så får du veta precis hur eftertraktad din bil är just nu. Vår bilvärdering räknar in riktiga bud, tidigare försäljningsdata och god kännedom kring bilars värdeförändring. Fyll i uppgifterna och se hur mycket du får för din bil!