Meny

VANLIGA FRÅGOR

Här nedan har vi sammanställt svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret du söker så är du välkommen att kontakta oss på 08-27 67 21 eller info@cardrop.com.

Vilken bil vill du sälja?
  • Har läst och godkänt Cardrops integritetspolicy.
Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något genom att ta emot bud.

Säljare

Normalt kan du förvänta dig omkring 5-15% bättre än du får hos din lokala bilhandlare. Kanske inte lika bra som att sälja privat (om du är duktig på det) men du slipper allt krångel!

Tack vare tjänstens utformning och vårt digitala fokus har vi kanske lägst omkostnader i landet när man jämför med bilförmedlingstjänster. Det blir i slutändan mer pengar till dig och du slipper riskera pengar för startavgifter, rekondavgifter och liknande.

Att sälja bilen privat är det alternativ som ofta kan ge dig bäst betalt. Vi har prövat det och har drivit traditionell bilförmedling i 5 år före nuvarande tjänst. Med den erfarenheten tycker vi att det är en upplevelse som man "inte önskar sin värsta fiende". Ibland går det jättesmidigt, ibland inte.

Den här tjänsten är till för dig som är less på det eller inte ens orkar pröva. Vi vill att du ska få en så smidig affär som möjligt. Du slipper all frustration, slit och oro. Samtidigt får du rättvist betalt och slipper jämföra med andra tjänster.

När du säljer bilen privat så gäller dessutom Köplagen. Du är ekonomiskt ansvarig för att annonsen var helt rätt och att bilen inte har några dolda fel. Köparen har enligt lag rätt att driva klagomål mot dig. Det går inte att avtala bort. Det gamla uttrycket "säljs i befintligt skick" gäller inte enligt svensk lag. Köparen kan ringa dig i tid och otid, ibland med ärliga frågor och ibland på ett oärligt sätt med bedrägliga avsikter. Vi har märkt att köpare blir allt mer pålästa och cyniska när det gäller sånt här. Det har blivit mycket svårare att sälja bil.

Vi tar en avgift från köparen som varierar beroende på bilens pris och om köparen är bilhandlare eller konsument. Vanligtvis tjänar vi mellan 500 kr och 3000 kr efter en slutförd affär. Roboten är stjärnan i teamet och drar det tyngsta lasset. Tack vare roboten och strömlinjeformade rutiner kan vi hålla dessa marginaler.

Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt för dig. Tjänsten är helt gratis och vi kommunicerar bara vad du får "i handen".

Den första intervjun brukar ta 10-15 minuter. Där ställer vi lite frågor om din bil och dina förväntningar.

Inom de kommande dagarna kommer vi höra av oss till dig med bud från intresserade köpare.

När du är nöjd med priset och har tackat ja så återstår att samla ihop alla lösa tillbehör och att lämna in bilen på en av våra specialutbildade besiktningsstationer. Du behöver inte boka tid! I Stockholm behöver du inte ens åka någonstans - vi kan hämta bilen hemma eller på jobbet!

Då är du klar! Du ska bara kontrollera att pengarna kommer in och därefter ge oss registreringsbevisen på bilen.

Tjänsten är utformad så att det ska vara riskfritt för dig. Vi garanterar att köparens bud gäller, förutsatt att bilen är i ett överenskommet (begagnat) skick och att budet inte är uppenbart fel (över marknadspris).

Efter besiktningen sköter vi dialogen med köparen. Du slipper inblandning. När bilen är såld tar vi ansvar för eventuella reklamationer p.g.a. bilens skick.

När du är nöjd och känner dig trygg så skickar du ditt registreringsbevis till oss. Vi har fått ett stort förtroende av Transportstyrelsen och kan göra ägarbytet digitalt i deras system när vi har fått registreringsbeviset.

Vi garanterar att budet står så länge bilen är enligt överenskommelse och att budet stämmer överens med marknaden (inte ett uppenbart misstag).

KVDbil är en fantastisk tjänst med ett etablerat varumärke. Du kommer ofta att göra en rättvis affär hos dem. Deras arbetssätt togs dock fram på 90-talet och har inte förändrats mycket sedan dess. För att göra vinst måste deras kunder betala för omkring 150 anställda och kostsamma bilanläggningar. Därför är deras förmedlingsavgift ganska hög = mindre pengar till dig. Du behöver lämna in bilen på deras anläggning och det kan ta flera veckor innan du eventuellt hittar din köpare.

Vi har byggt vår tjänst utifrån moderna arbetssätt, anpassade för det nya smartphone-samhället. Merparten av allt arbete sköts av vår robot, som nöjer sig med lite elektricitet som lön. Vår kundservice sköter bara sånt som roboten inte klarar. Trots det lyckas vi nå ut till samma potentiella köpare.

Kör bilen som vanligt tills vi hittar din köpare. Du behöver inte ens bekymra dig med att tvätta den.

Genom vårt köpnätverk kan vi nästan ögonblickligen hämta in intresserade köpare från hela Norden. Det är sällan att olika individer bjuder lika, det utnyttjar vi. Dessutom pressar vi buden och spelar schack mot köparna. Så att du ska få så bra betalt som det går.

I normala fall kan vi därför ge dig 5-15% bättre betalt än vad du får hos din lokala handlare. Om din lokala handlare mot förmodan bjöd högre så vet du nu med säkerhet att du ska tacka ja till det budet innan det försvinner!

Våra köpkunder köper bilarna osett. De litar på vår garanti att bilen är i utlovat skick. Det är ett skäl varför vi behöver kontrollera bilen på en opartisk och specialutbildad besiktningsstation innan vi är klara.

Självklart försöker vi hitta en schyst och rättvis affär som är dig till största möjliga nytta - om det vore så att något allvarligt fel hittades vid besiktningen.

Tjänsten har utvecklats sedan 2014. Först kallades tjänsten Motormäklaren. I samband med att vi gick ihop med Insplanet bytte vi namn till Cardrop.

Bolaget grundades i Stockholm av entreprenören Christian Halldén, med bakgrund inom it och finans. Hans idé var enkel; att försöka erbjuda ett bättre sätt att sälja sin bil än vad som fanns.

Affärsmannen, och medverkande i SVTs Draknästet, Daniel Soussan var via Insplanet tidig storinvesterare i bolaget och har satsat hårt på att bygga tjänsten till vad den har blivit idag.

Vi vill dock säga att den starkaste kraften bakom tjänsten är våra kunder. Redan från start har vi haft en regelbunden dialog med våra kunder om hur tjänsten ska utvecklas. På grund av detta har vi haft en intensiv och föränderlig resa, som har följt landets och teknikens utveckling. Vårt kärnvärde är att kunden står i centrum - både i vår löpande verksamhet och i vår affärsutveckling.

Bolaget var under tre år dotterbolag till Insplanet som förvärvades av koncernen Zmarta Group. Här finns marknadsledande bolag som Zmarta, Elskling, Myloan, m.fl. Det föredetta moderbolaget Insplanet var under många år börsnoterat och hade under åren framstående företagare i styrelsen, t.ex. Sven Hagströmer (Avanza, Klarna, eWork), Jonas Tellander (Storytel) och Richard Båge (Mediaplanet m.fl.).

Vi är medlemmar i Motorbranschens riksförbund (MRF). Endast ett fåtal bilhandlare kvalificerar sig för att komma med här. De har höga krav på sina medlemmar, t.ex. att vi måste vara verksamma i flera år utan allvarliga klagomål.

Vi har valt att synas på den oberoende omdömestjänsten reco.se, där kunder kan skriva om oss. Vi har inte möjlighet att påverka eller dölja det som kunder skriver där. När den här texten skrevs hade vi betyget 4.4 av 5 från 156 st omdömen.

Bolaget har blivit omnämnt i bl.a. Dagens industri, SVT och den branschledande tidningen Motorbranschen, där chefredaktören skrev ett upplyftande reportage på fyra sidor.

Vi har funnits sedan 2014 och var under tre år dotterbolag till Insplanet som förvärvades av koncernen Zmarta Group. Här finns marknadsledande bolag som Zmarta, Elskling och Myloan. Det före-detta moderbolaget Insplanet var under många år börsnoterat och hade under åren framstående företagare i styrelsen, t.ex. Sven Hagströmer (Avanza, Klarna, eWork), Jonas Tellander (Storytel) och Richard Båge (Mediaplanet, m.fl.).

Sedan vill vi tillägga att tjänsten är utformad på ett sånt sätt att vi kan ge dig stor trygghet. Du ska inte någonstans under resan utsättas för en risk att någon kan lura dig. Vi vet att det är läskigt att sälja bil och har därför haft det i åtanke vid varje steg.

Vi vill att du ska vara nöjd med din upplevelse hos oss. I första hand kan du ringa och söka en av våra chefer ifall du är missnöjd. Om du har en reklamation önskar vi att du också skickar ett skriftligt underlag till oss.

Om vi inte lyckas nå en överenskommelse så rekommenderar vi att du kontaktar en konsumentvägledare. Vid eventuell tvist har vi som policy att alltid följa utlåtanden från Allmänna reklamationsnämnden. Det är dessutom ett krav som ställs på alla medlemmar i Motorbranschens riksförbund.

Har du en fråga?

Vi återkommer med svar snarast möjligt!

  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Genom att skicka in mina uppgifter här har jag tagit del av och godkänner Cardrops integritetspolicy.