Meny

Vanliga frågor

Här nedan har vi sammanställt svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret du söker så är du välkommen att kontakta oss på 08-27 67 21 eller info@cardrop.com.

Vilken bil vill du sälja?
  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.
Har läst och godkänt Cardrops integritetspolicy.

Vanliga frågor

Det är vanligt att man har bilkredit eller leasing på bilen. Det är inga problem för oss! När vi gör klart affären kommer vi lösa skulden och betala mellanskillnaden till dig. Det går supersmidigt och innebär inga extra kostnader för dig.

Ja! Tjänsten är kostnadsfri och helt förutsättningslös. Om du inte gillar budet kan du enkelt tacka nej och hoppa av.

När du har tackat ja till ett bud och har skakat hand på att göra affär så finns en symbolisk avbrottsavgift om du skulle hoppa av. Avgiften finns för att vi bokar upp transporten och att köparen avsätter tid och budget för att köpa bilen.

Om du bara är ute efter en värdering så är det här fel tjänst för dig. Tjänsten är till för den som hoppas sälja sin bil genom oss. Vi kommer självklart hjälpa dig att värdera bilen och att fatta ett informerat beslut när du får budet.

Först och främst: hos oss får du priset innan du sätter dig och åker någonstans. Vi arbetar inte med lockpriser. Poängen med våra rådgivare är för att du ska få ansvarsfull service och en så bra bilaffär som möjligt.

Normalt kan du räkna med omkring 5-15% bättre betalt än du får hos din lokala bilhandlare. Kanske inte lika bra som att sälja privat (om du är duktig på det) men du slipper allt krångel!

Tack vare tjänstens utformning och vårt digitala fokus har vi kanske lägst omkostnader i landet när man jämför med bilförmedlingstjänster. Det blir i slutändan mer pengar till dig och du slipper riskera pengar för startavgifter, rekondavgifter och liknande.

Att sälja bilen privat är det alternativ som ofta kan ge dig bäst betalt. Vi har prövat det och har drivit traditionell bilförmedling i 5 år före nuvarande tjänst. Med den erfarenheten tycker vi att det är en upplevelse som man "inte önskar sin värsta fiende". Ibland går det jättesmidigt, ibland inte.

Den här tjänsten är till för dig som är less på det eller inte ens orkar pröva. Vi vill att du ska få en så smidig affär som möjligt. Du slipper all frustration, slit och oro. Samtidigt får du rättvist betalt och slipper jämföra med andra tjänster.

När du säljer bilen privat så gäller dessutom Köplagen. Du är ekonomiskt ansvarig för att annonsen var helt rätt och att bilen inte har några dolda fel. Köparen har enligt lag rätt att driva klagomål mot dig. Det går inte att avtala bort. Det gamla uttrycket "säljs i befintligt skick" gäller inte enligt svensk lag. Köparen kan ringa dig i tid och otid, ibland med ärliga frågor och ibland på ett oärligt sätt med bedrägliga avsikter. Vi har märkt att köpare blivit allt mer pålästa och opålitliga när det gäller sånt här. Det har blivit svårare att sälja bil privat.

Vi tar en avgift från köparen som varierar beroende på bilens pris och om köparen är bilhandlare eller konsument. Roboten är stjärnan i teamet och drar det tyngsta lasset. Tack vare roboten och strömlinjeformade rutiner kan vi ofta erbjuda dig det högsta priset som du kan hitta.

Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt för dig. Tjänsten är helt gratis och vi kommunicerar bara vad du får "i handen".

Den första intervjun brukar ta 10-15 minuter. Där ställer vi lite frågor om din bil och dina förväntningar.

Inom 1-2 dagar brukar vi höra av oss till dig med ett färdigförhandlat bud.

När du är nöjd med priset och har tackat ja så återstår att samla ihop alla lösa tillbehör och att invänta vår transportör. Du behöver inte göra något rörande affären.

Då är du klar! Du ska bara kontrollera att pengarna kommer in och därefter ge oss nycklar och registreringsbevis till bilen.

Tjänsten är utformad så att det ska vara riskfritt för dig. Vi garanterar att köparens bud gäller, förutsatt att bilen är i ett överenskommet (begagnat) skick och att budet inte är uppenbart fel (över marknadspris).

Efter testet sköter vi dialogen med köparen. Du slipper inblandning. När bilen är såld tar vi ansvar för eventuella reklamationer p.g.a. bilens skick.

När du är nöjd och känner dig trygg så skickar du ditt registreringsbevis till oss. Vi har fått ett stort förtroende av Transportstyrelsen och kan göra ägarbytet digitalt i deras system när vi har fått registreringsbeviset.

Ute på marknaden finns det många bra tjänster med etablerade varumärken. Du kommer ofta att göra rättvisa bilaffärer hos dem. De traditionella tjänsterna skapades dock med helt andra förutsättningar, före det digitaliserade samhället. För att göra vinst måste deras kunder normalt betala för kostsamma bilanläggningar, rekonditionering, annonsering, och förhållandevis många arbetstimmar. Därför är deras förmedlingsavgifter ofta en väsentlig del av bilens pris. Dessutom behöver du normalt lämna in bilen på en anläggning och det kan ta flera veckor innan de eventuellt hittar din köpare.

Vi har byggt vår tjänst utifrån moderna arbetssätt, anpassade för det nya smartphone-samhället. Merparten av allt arbete sköts av vår robot, som nöjer sig med lite elektricitet som lön. Vår kundservice sköter bara sånt som roboten inte klarar och för att ge dig en ansvarsfull och personlig service. Trots det lyckas vi nå ut till samma potentiella köpare. Det innebär vanligtvis mer pengar i handen för dig och en väsentligt snabbare affär.

Du kan köra bilen precis som vanligt tills vi hittar din köpare. Du behöver inte ens bekymra dig med att tvätta den.

Våra köpkunder köper bilarna osett. De litar på vår garanti att bilen är i utlovat skick. Det är ett skäl varför vi behöver genomföra en opartisk kontroll av bilen innan vi slutför affären.

Självklart försöker vi hitta en schyst och rättvis affär som är dig till största möjliga nytta - om det vore så att något allvarligt fel hittades vid besiktningen.

Tjänsten har utvecklats sedan 2014. Först kallades tjänsten Motormäklaren. I samband med att vi gick ihop med Insplanet bytte vi namn till Cardrop. Bolaget ägs av ledningsteamet idag.

Bolaget grundades i Stockholm av entreprenören Christian Halldén, med bakgrund inom it och finans. Hans idé var enkel, att försöka erbjuda ett lite smidigare sätt att sälja sin bil än vad som fanns vid den tiden.

Affärsmannen, och medverkande i SVTs Draknästet, Daniel Soussan var via Insplanet tidig storinvesterare i bolaget och har satsat hårt på att bygga tjänsten till vad den har blivit idag.

Vi vill dock säga att den starkaste kraften bakom tjänsten är våra kunder. Redan från start har vi haft en regelbunden dialog med våra kunder om hur tjänsten ska utvecklas. På grund av detta har vi haft en intensiv och föränderlig resa, som har följt landets och teknikens utveckling. Vårt kärnvärde är att kunden står i centrum - både i vår löpande verksamhet och i vår affärsutveckling.

Bolaget var under tre år dotterbolag till Insplanet som förvärvades av koncernen Zmarta Group. Här finns marknadsledande bolag som Zmarta, Elskling, Myloan, m.fl. Det föredetta moderbolaget Insplanet var under många år börsnoterat och hade under åren framstående företagare i styrelsen, t.ex. Sven Hagströmer (Avanza, Klarna, eWork), Jonas Tellander (Storytel) och Richard Båge (Mediaplanet m.fl.).

Vi vill att du ska vara nöjd med din upplevelse hos oss. I första hand kan du ringa och söka en av våra chefer ifall du är missnöjd. Om du har en reklamation önskar vi att du också skickar ett skriftligt underlag till oss.

Om vi inte lyckas nå en överenskommelse så rekommenderar vi att du kontaktar en konsumentvägledare. Vid eventuell tvist har vi som policy att alltid följa utlåtanden från Allmänna reklamationsnämnden.

Har du en fråga?

Vi återkommer med svar snarast möjligt!

  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Genom att skicka in mina uppgifter här har jag tagit del av och godkänner Cardrops integritetspolicy.