Meny

VANLIGA FRÅGOR

Här nedan har vi sammanställt svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret du söker så är du välkommen att kontakta oss på 08-27 67 21 eller info@cardrop.com.

Allmänt

Med många års erfarenhet av bilhandel och digitala tjänster har vi tagit fram en modern tjänst som gör det både tryggare och enklare för dig som ska byta bil. I tjänsten ingår rikstäckande biltransporter, så att du som vill slipper lämna hemmet.

Christian Halldén, grundare och vd för bilförmedlingstjänsten MotorMäklaren (numera känt som Cardrop).

Daniel Sousson, grundare och f.d. vd för Insplanet - Sveriges ledande jämförelsetjänst av bilförsäkringar.
Christian och Daniel hade identifierat hur jobbigt det var att på ett tryggt och enkelt sätt sälja sin bil och samtidigt få bra betalt för den.

Cardrop är resultatet av en vision om en modern och digitaliserad bilförmedlingstjänst.

Cardrop är en riktig bilhandlare. Du som köper bil omfattas av konsumentköplagen och får tillgång till billån odyl som normalt bara bilhandlare kan erbjuda. Sedan arbetar vi annorlunda och har frångått att ha stora och dyra bilhallar. Vår verksamhet är inte att köpa lågt och sälja dyrt, utan vi matchar ihop köpare och säljare som en digital mäklare. Vi ger minst samma trygghet som i en traditionell bilhall.

Vi säljer alla bilar som kräver B-körkort.

Vår nätbutik finns i hela Sverige och vårt partnernätverk sträcker sig inom hela Europa. Om du vill besöka oss har vi också en butik i Liljeholmstorget Galleria i Stockholm.

Så länge du bor i Sverige spelar det ingen roll. Vi uppskattar om du informerar oss ifall du bor där det är svåråtkomligt för lastbilar. I sånt fall skickar vi en mindre bil till dig.

För dig som säljare

Hos Cardrop får du antagligen ut bäst betalt för bilen. Vi letar i hela Sverige för att hitta en köpare som vill betala det du tycker att bilen är värd. Eftersom vi är bilhandlare kan vi också sälja bilen dyrare än vad du normalt klarar privat. Som garanti hämtar vi också in inköpsbud vårt internationella partnernätverk med tusentals bilhandlare. Genom Cardrop slipper du allt krångel. Vi kan hämta upp bilen hos dig, sen sköter vi resten och hjälper även till med värderingen.

Du får betalt när vi antingen har sålt bilen till en konsument i Sverige eller till en bilhandlare i Europa. Betalningen genomförs inom 2 arbetsdagar från slutförd affär. Om du har restskuld kvar på bilen så betalar vi ut mellanskillnaden.

Antingen åker du till vår butik i Liljeholmstorget Galleria i Stockholm eller så hämtar vi upp bilen med biltransport. Det spelar ingen roll var i landet du bor.

Majoriteten av alla bilar säljs inom 30 dagar till en konsument. Ca hälften säljs på 2 veckor. Dag 30 presenterar vi också det högsta budet från vårt partnernätverk av bilhandlare i Europa. Hur fort det går beror i slutändan på hur attraktivt prissatt och hur populär bilen är.

Självklart. När vi säljer bilen så använder vi köpeskillingen för att lösa eventuell restskuld. Resten utbetalas till dig. Vi kan ibland behöva din hjälp för att inhämta rätt uppgifter till banken.

Vi tar betalt när bilen blir såld enligt överenskommen ersättning. Vår ambition att ta en så liten marginal att du får bättre ersättning än om du hade sålt bilen privat. Ofta rör det sig om under 10% ersättning, det brukar kompenseras med att vi normalt kan begära omkring 10-15% mer än vad en privatförsäljning ger.

Vi har en omfattande ansvarsförsäkring. Vi tar fullt ansvar om något skulle gå snett i hanteringen eller trafiken.

Vi gör professionella annonser och visar upp bilen för hela Sveriges marknad, på alla populära marknadsplatser. Dessutom garanterar vi ett marknadskraftigt bud från vårt partnernätverk av bilhandlare i Europa. Om du har rimliga förväntningar kommer vi att sälja bilen. I slutändan är det ditt beslut.

Efter varje slutförd 30-dagars försäljningsperiod är det gratis att avbryta. Om du avbryter mitt under en försäljningsperiod så kostar det 3000 kr. Om du också vill att vi transporterar tillbaka bilen till dig så görs det mot självkostnadspris, ca 1000-3000 kr.

För dig som köpare

Som visas i annonserna ser du att vi är väldigt noggranna med testningen av bilarna. Eftersom vi har möjlighet att tacka nej till uppdrag väljer vi endast att sälja sådana bilar som vi tror på. Dessutom ingår omfattande garantier med möjlighet till öppet köp så att du kan provköra i lugn och ro. För dig som bor utanför Stockholm ingår också rikstäckande hemleverans. Givetvis har vi marknadskraftiga billån och inbytesmöjligheter. Vi har gjort allt vi kan för att du ska få en så bra affär som möjligt.

Betalning sker via internetbank till vårt bankgiro. Du kan betala på nätet eller direkt i vår butik i Stockholm. Sedan kan vi givetvis erbjuda billån upp till 80% av värdet. Bilar som inte är momssmittade kan vi också sälja på leasing med 0 kr kontantinsats.

Du kan komma till en av våra anläggningar och provköra bilen och köpa med hjälp av en rådgivare. Om du köper bilen över nätet får du den hemlevererad på biltransport.

Inom Stockholm tar transporten 0-2 dagar från mottagen betalning. Normalt ska bilen vara framme inom 5 arbetsdagar från mottagen betalning. Det kan ta längre tid för transporter till norrland.

Självklart. Vi erbjuder konkurrenskraftiga billån och leasing. Ansökan tar några sekunder att genomföra. I vanliga fall får du svar inom en liten stund samma dag. Över telefon kan du ansöka och få svar i samma samtal

Vid köpet ingår alltid en omfattande garanti. Kontakta oss på email info@cardrop.com eller telefon 08-276721, så hjälper vi dig! Om garantin har löpt ut kan vi ändå hjälpa till. Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt, ofta kan vi också ordna rabatterade priser

Utöver konsumentköplagen ingår en trygghetsgaranti som omfattar plötsliga fel för trafiksäkerhetsrelaterade funktioner. När du köper bilen kan du välja utökad trygghetsgaranti för att öka omfattningen och förlänga garantitiden.

Varje bil som säljs på Cardrop har genomgått ett noggrant test av specialutbildade bilprovare som arbetar för Cardrop. Testet tar ca 1 timme och omfattar bland annat provkörning, funktionstester, motordiagnos och inspektion på billyft. Allting som avviker från normalskick dokumenteras och presenteras i våra annonser.

Det finns två sätt för dig att lämna inbyte. Om du bokar en tid i vår butik i Liljeholmstorget Galleria kan vi genomföra affär med inbyte vid samma tillfälle. Om du köper på distans så kan du påbörja en Cardrop-försäljning av din gamla bil. När bilen har kommit till oss och vi har gjort vårt garantitest så ger vi dig ett konkurrenskraftigt inköpspris. Priset vi erbjuder är det högsta budet från vårt partnernätverk av tusentals bilhandlare i Europa

Har du en fråga?

Vi återkommer med svar snarast möjligt!

  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Obligatorisk
  • Genom att skicka in mina uppgifter här har jag tagit del av och godkänner Cardrops integritetspolicy.