Meny

Om oss

"Cardrop är till för att ge dig en tryggare och bättre bilaffär."

Christian, vd

Vi på Cardrop

 • photo

  Kevin

 • photo

  Micke

 • photo

  Christian

 • photo

  Matteo

 • photo

  Henning

 • photo

  Aleks

Vision

Genom moderna arbetssätt och ständiga förbättringar ska vi hjälpa andra att göra bättre affärer när de ska sälja sina bilar.

Bakgrund

Våren 2014 ville Christian Halldén sälja sin egen bil. Han var less på att sälja bilar privat. Han hade lågt förtroende för lokala bilhandlare. Han kände att dåvarande bilförmedlingstjänster inte var ett alternativ då man ibland stod utan bilen i månader utan några garantier att det skulle leda till acceptabel affär. Han ville bara ha en rättvis och rimlig affär utan att behöva krångla.

Där såddes fröet till Motormäklaren som senare blev Cardrop när det köptes upp av Insplanet och Zmarta Group. Idén var enkel, "vi säljer bilen åt dig, så att du slipper". Kunden kunde köra bilen som vanligt tills Christian och hans medarbetare hittade rätt köpare. Tidigt kom medarbetaren Mikael Inros in som säljare och senare säljchef. Tillsammans har de tagit en idé till verklighet.

I början skedde verksamheten på fält som mäklare. De tvättade och fotograferade bilarna, för att sedan annonsera dem på populära marknadsplatser. All förhandling och allt arbete sköttes av dem.

Det första året var omvälvande. Nästan varenda kund (100% första halvåret!) som Christian och hans medarbetare träffade gillade idén och skrev på ett mäklaruppdrag. Efterfrågan var nästan omättlig och många undrade varför ingen redan hade kommit på det upplägget.

Idag har Motormäklaren mognat in i Cardrop. Tack vare stora investeringar och en delad vision från Daniel Soussan, fd. vd på Insplanet, så har nu tjänsten blivit digitaliserad och rikstäckande. Istället för att vänta veckor på att hitta en konsument som vill ha bilen så hittar Cardrop en köpare inom 1 vecka. Istället för att ta mellan 10-15% av köpeskillingen i säljarvode så är tjänsten helt gratis för kunden. Cardrop kan nu leverera samma service för en tiondel av den omkostnad som den en gång krävde. Det ger oss större utrymme att fokusera på din upplevelse och nöjdhet.

Det här är bara ännu en milstolpe i vad vi hoppas ska bli en lång resa tillsammans med er, våra kunder.

Vad vi gör

För att nå vår vision arbetar vi annorlunda. Själva idén är att utforska smidigare och smartare sätt att göra dig nöjd när du ska sälja din bil. Vi arbetar ständigt för att balansera samspelet mellan IT och människor. För att kunna ge dig personlig, mänsklig och ansvarsfull service. Samtidigt så automatiserar och förenklar vi alla interna processer - så att 1 person ska kunna hjälpa 100.

Vi var först i Sverige med att erbjuda en riktig rikstäckande nätshop för begagnade bilar, där man kunde klicka hem en bil och teckna finansiering direkt på webbsidan med hjälp av bankID. Idag är nätshopen inte publik för allmänheten längre för att vi bygger vidare mot nästa milstolpe. På samma sätt som att de unika och minnesvärda mäklarmötena hemma hos många av våra kunder också har hamnat på skissbordet igen.

Det här är så vi arbetar. Ständig förändring, ständing förbättring, alltid med feedback från våra kunder. Så att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service med de verktyg och teknologier som finns tillhanda.

Har du en fråga?

Vi återkommer med svar snarast möjligt!

 • Obligatorisk
 • Obligatorisk
 • Obligatorisk
 • Genom att skicka in mina uppgifter här har jag tagit del av och godkänner Cardrops integritetspolicy.