Meny
Sälja bil med lån | Privat eller till bilhandlare | Cardrop Sälja bil med lån | Privat eller till bilhandlare | Cardrop

Mörkblå bil körandes på landsväg

Guide: Så säljer du en bil med lån

Har du lån kvar på din bil men skulle gärna vilja sälja den och köpa en ny? Oroa dig inte, det finns flera sätt som du kan sälja din bil med lån på. Det första du behöver bestämma dig för är om du vill sälja bilen privat eller till en bilhandlare. Beroende på vilken metod du väljer finns det olika strategier för hur du ska gå tillväga när du säljer din bil med lån. Fortsätt läsa för att hitta det bästa alternativet för dig. 

Att sälja bil med lån 

De flesta som köper en bil behöver ta ett lån – vanligtvis hos banken eller bilhandlaren. Är lånet större kan det ta lång tid att betala av och det är inte ovanligt att man hamnar i en situation där man vill köpa en ny bil trots att lånet inte är betalt. 

 

Så hur kan man då sälja en bil med kredit? Svaret är inte helt enkelt då det varierar beroende på om du säljer till en privatperson, bilhandlare eller via en mellanhand som Cardrop.

 

Oavsett hur du planerar att sälja din begagnade bil behöver du kontakta din bank för att ta reda på vad du har för villkor på lånet. Dessa varierar från lån till lån och påverkas dessutom av lånets storlek. 

 

Letar du efter ett enkelt sätt att sälja en bil med restskuld? Cardrop är den smidiga mellanhanden mellan dig och bilhandlarna. Sälj din bil till Cardrop för en enkel och välbetald affär, oavsett om din bil har lån eller inte. 

Att sälja bil med lån till bilhandlare 

Om du har lån kvar på din bil är det enklast att sälja den till en bilhandlare. Privatpersoner brukar nämligen dra sig för att ta över en bil med lån kvar. En bilhandlare hjälper dig att lösa ut din restskuld samtidigt som de tar över ägandet. Att ha lån kvar på bilen är vanligt och kanske framförallt om bilen kommer från ett dödsbo. Det brukar dock inte vara ett problem att sälja en bil med lån till en bilhandlare. Det enda du behöver är information om vilken bank eller långivare som har lånet samt om lånets storlek. 

 

Vem kan sälja sin bil med lån till bilfirma?

Nästan alla kan sälja sin bil till bilhandlare, oavsett som du har lån på din bil och oavsett om du planerar att köpa en ny bil eller inte. Däremot har olika bilhandlare olika krav på bilens skick och vissa tar inte emot alla märken. Många stora bilhandlare är dessutom främst intresserade av att köpa nyare begagnade bilar. 

 

Har du en äldre bil med kredit som du vill sälja går det såklart också bra. Det som krävs är att du hittar rätt bilfirma. Ta hjälp av Cardrop om du känner dig osäker på hur du hittar en bilhandlare som vill köpa din bil. Vi hittar bilhandlaren som betalar det bästa priset på nolltid. 

Sälja bil med lån privat 

Det är knepigare att göra ett ägarbyte på bil med skuld privat. Den du säljer till ska ha tillit till dig och lita på att affären sköts på ett snyggt sätt. Du behöver dessutom vara säker på att du får betalt den summa som ni kommit överens om. Så hur ska du då hantera lånet? Faktum är att det finns olika alternativ, och dessa kommer vi gå igenom nu.  

 

Skriva över lånet på köparen 

När du tagit ett billån fungerar bilen som säkerhet för lånet och om du säljer bilen innan du betalat av skulden behöver du se till att långivaren får tillbaka sina pengar. Det smidigaste sättet att lösa försäljningen på och samtidigt säkerställa att lånet betalas av är att skiva över lånet på köparen som sedan betalar av lånet åt dig. 

 

Förtydliga alltid för köparen hur situationen ser ut och kontakta långivaren för att försäkra dig om att en sådan försäljning är möjlig. Genom att uppdatera köparen har han eller hon möjlighet att kontakta långivaren innan ni tecknar ett avtal. 

 

Få betalt för bilen för att kunna betala av lånet 

Det här är ett alternativ som ofta inte är lika populärt bland köpare. Här är det viktigt att ni har tillit till varandra och att köparen känner sig säker på att du kommer använda pengarna till att betala av lånet. Om ni skriver på ett avtal och köparen för över pengarna men du väljer att inte betala av lånet kommer det istället vara köparens ansvar. 

Betala av skulden innan köp 

Ett av de bästa alternativen är såklart om du lyckas lösa lånet innan försäljning. Det kan du anting gör genom att vänta tills du har råd att betala av hela lånet, eller genom att ta ytterligare ett billån. Med ytterligare ett billån kan du både betala av den befintliga skulden och finansiera den nya. 

 

När du löser ett gammalt lån med ett nytt får du bättre koll på vad den nya bilen kommer kosta per månad samt vad totalkostnaden kommer bli. Vi vill dock poängtera att detta lån blir en ännu större skuld som behöver betalas av. 

 

Planerar du att sälja en begagnad elbil? Här är allt du behöver veta när du ska sälja en eldriven bil. 

Cardrop hjälper dig sälja din bil med lån 

Att sälja en bil är något som många upplever är både stressande och frustrerande. Framförallt när du säljer privat. Det kan ta tid och du behöver komma överens med den aktuella köparen. Med Cardrop blir bilförsäljningen både smidig och välbetald.

Vi hjälper dig hitta en bilhandlare som kan tänka sig att köpa din bil till ett bra pris, och samtidigt lösa ut ditt lån. 

 

Hur då kanske du undrar nu? Jo, genom att låta nordiska bilhandlare buda på din bil. På så sätt når vi ut till en stor skara potentiella köpare och kan presentera ett bud för dig inom 1-2 dagar. Hur smidigt är inte det?

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF