Meny
Interaktiv karta – så många nya elbilar och laddhybrider finns i ditt län Interaktiv karta – så många nya elbilar och laddhybrider finns i ditt län

Kvinna som laddar en elbil

Interaktiv karta – så många nya elbilar och laddhybrider finns i ditt län

Nyregistreringen av elbilar och laddhybrider ökar markant jämfört med föregående år och trenden ser inte ut att lägga sig i första taget. Enligt siffror från branschorganisationen Bil Sweden ökade nyregistreringen av elbilar med 412 % jämfört med föregående år, och för laddhybrider med 95 %.

 

Om det i huvudsak rör sig om en coronaeffekt då bil som transportmedel till och från jobbet numera står för en tydligare majoritet hos gemene man, förändringar i bonus malus-skatten, lanseringen av nya attraktiva modeller eller en kombination av dessa tre är dock för tidigt att säga. Värt att notera är dock att företag stått för över två tredjedelar av alla nyregistreringar. 

Volkswagen i topp bland nya elbilar i Sverige

Högst upp på listan över de mest sålda rena elbilarna i Sverige i början av sommaren hittar vi Volkswagen ID.4, tätt följd av Tesla Model 3. Svenska Polestar 2 halkar däremot ner från en fjärdeplats till en sjätteplats till förmån för MGs el-SUV ZG och Volkswagens kompaktbil ID.3. 

 

Tittar vi på laddhybrider så innehar Volvo såväl första som andra plats. Mest sålda laddhybird i Sverige under första halvåret 2021 var laddhybrid-versionen av succémodellen XC60, med 4131 nyregistreringar, följd av V60 (inklusive Sedan-modellen S60) med 4078 nyregistreringar 2021. 

Hitta de populäraste bilmärkena bland elbilar i ditt län

Nyfiken på vilka bilmärken som är populärast i just ditt län? Håll markören över ditt län för att se hur många nyregistreringar av elbilar och laddhybrider som gjorts i juni 2021. Du får även veta vilka fyra bilmärken som är vanligast i ditt län. Volkswagen har en ohotad första plats också när det kommer till länsnivå (populäraste bilmärket i hela 10 län). Tesla är däremot störst i Stockholms, respektive Skånes län.

Har du planer på att byta din nuvarande bil mot en elbil eller en laddhybrid? På Cardrop kan du få din bil värderad och såld till upp till 15% högre pris än vad din lokala bilhandlare kan erbjuda. 

 

Läs även: Går du i säljtankar? Så attraktiv är din bil vid en försäljning

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF