Meny
Interaktiv elbilsstatistik: Vilken elbil är mest populär i Sverige? - Cardrop Interaktiv elbilsstatistik: Vilken elbil är mest populär i Sverige? - Cardrop

Elbil som laddas på laddningsstation

Interaktiv elbilsstatistik: Vilken elbil är mest populär i Sverige?

Cardrop har sammanställt både generell bilstatistik men även elbilsstatistik för att ge en överblick över försäljningen i Sverige under augusti 2021. Det är tydligt att de har en lång väg kvar att gå för att komma ikapp personbilar som säljs med en förbränningsmotor. Denna kategori står fortfarande för en majoritet av försäljningen. Men hur många elbilar finns det i Sverige?

Elbilens framtid utifrån elbilsstatistik

Vi följer med spänning elbilens utveckling i Sverige. Det står klart att det är en trend som inte tycks stanna av. Genom att lita på statistiken är det tydligt att antalet nyregistrerade fordon som är helt drivna av el passerade antal laddhybrider under Augusti 2021. Det är en ökning på drygt 220% jämfört med samma månad under 2020. Lika intressant är personbilar med förbränningsmotors försäljning som har minskat med nästan 25% jämfört med samma period förra året. 

Vilken elbilsmodell är mest populär?

Grafiken nedan visar fördelningen av elbilsmodeller som registrerades under augusti 2021. Det är tydligt att många av de klassiska varumärkena såsom Kia, Volkswagen och MG tar en stor andel av detta segment. Den översta Teslan på listan, Tesla model Y, som för många är synonymt med elbilar, hamnar på en blygsam tiondeplats. 

 

Istället är det crossover segmentet som dominerar marknaden med Kia Niro, VW ID.4 samt MG’s nysläppta bil ZS i täten. En väletablerad och praktisk formfaktor kombinerad med alla fördelar som kommer med en elbil tycks vara tilltalande för många. Det tydligaste exemplet på denna trend är Ford mustang Mach-e som har tagit ett steg från den klassiska muskelbilsformen. Istället närmar den sig suv-segmentet. Ett minst sagt kontroversiellt val enligt fans av modellens historia. Trots detta sålde den nästan dubbelt så många exemplar som Teslas model Y i augusti och hyllades av recensenter.

 

En annan tydligt trend är att när tekniken produceras i större skala blir den också mer tillgänglig för mer prismedvetna bilmodeller och varumärken. Det är inte längre bara tidiga entusiaster som är redo att betala mycket för att ta del av en ny trend som köper elbil. Detta kommer troligtvis innebära en fortsatt minskning i pris och ökning i mängden användare. I längden kan vi vänta oss att se bättre infrastruktur i form av laddstolpar för att tillmötesgå det här växande segmentet.

Är du nyfiken på att se var dessa bilar är registrerade över Sveriges län? Läs även: Interaktiv karta – så många nya elbilar och laddhybrider finns i ditt län

 

Planerar du att byta eller sälja din nuvarande bil mot en elbil eller en laddhybrid? Via Cardrop kan du få din bil värderad och såld till upp till 15% högre pris än vad din lokala bilhandlare kan erbjuda. 

 

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF