Meny
Interaktiv elbilsstatistik: Så ser försäljningen av elbilar ut i Sverige 2022 - Cardrop Interaktiv elbilsstatistik: Så ser försäljningen av elbilar ut i Sverige 2022 - Cardrop

Bil som laddas med el

Interaktiv elbilsstatistik: Så ser försäljningen av elbilar ut i Sverige 2022

Cardrop har sammanställt en sammanfattning av hur försäljningen av elbilar sett ut under de nu sju gångna månderna under 2022. I sin helhet kan vi fortsatt se en markant ökning av nyregistrerade elbilar. När vi tittar vi på statistiken för samtliga gångna månader under 2022 fram till juli, blir detta extra tydligt. Faktum är att det har sålts fler elbilar än bensindrivna bilar sedan januaris början till och med juli månad. 

 

För juli 2022 kan vi se att nyregistreringarna av elbilar var nästan lika många som för bensindrivna bilar. Skillnaden mellan bensin- och eldrivna är fortsatt ytterst liten. Vi vill även tillägga att antalet nyregistrerade dieselbilar var betydligt färre än både antalet bensindrivna bilar och elbilar. Med det sagt skulle man kunna säga att eldrivna bilar idag är på god väg till samma försäljningsnivå som bilar med förbränningsmotor. 

Försäljning av elbilar fortsätter att öka

Att elbilens popularitet fortsätter växa finns ingen tvekan om. Det faktum att eldrivna bilar säljer bättre än laddhybrider är också en fortsatt pågående trend. Det såldes dessutom färre bilar med förbränningsmotor under juli 2022, jämfört med samma tidsperiod 2021.

Vilka elbilsmodeller säljer bäst? 

Grafiken nedan visar topp 20 av elbilsmodeller som registrerades juli 2022. Överst på listan hittar vi flera av marknadens mest välkända bilmärken. Bland dessa VW, Kia, BMW och Audi.

VW ID.4 ligger överst på listan och är en crossover suv med hög kvalitet och god komfort. Detta är en populär familjebil med gott om utrymme och bekväma stolar. Tittar vi på de övriga elbilarna i toppen kan vi se ett flertal andra rymliga crossovers – dessa tycks värderas högt bland elbilsköparna. Läs gärna mer om variabler som har en inverkan på bilens värde.

 

Tydligt blir det att elbilar i den lägre prisklassen fortsätter ligga i topp. Både VW ID.4 och Kia EV6 är två relativt ekonomiska alternativ jämfört med exempelvis Tesla Model Y som inte syns i topp 20. Att det idag tillverkas högkvalitativa elbilar till mer förmånliga priset gör det möjligt för allt fler att köra miljösmart. Något som också kan vara en anledning till att nyregistreringarna av elbilar fortsätter öka. Med andra ord kommer vi förmodligen kunna se en fortsatt positiv trend av fler billiga elbilar på marknaden, men också fler köpare, även i framtiden. 

Sälja bil snabbt

Vill du också köra en miljösmart elbil? Då är ett alternativ att köpa den begagnat. 

Läs vår artikel om allt du ska tänka på innan du köper en begagnad elbil

Innan du köper en elbil kan det vara en en god idé att gör dig av med din gamla bil. Via Cardrop får du din bil såld till ett pris som är upp till 15% högre än vad din lokala bilhandlare kan erbjuda. Vi kan lova en mycket smidigare affär än om du säljer den på egen hand. 

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF