Meny
Billekar - 10 förslag på kul aktiviteter i bilen | Cardrop Billekar - 10 förslag på kul aktiviteter i bilen | Cardrop

Landsväg i Sverige med färgglada trädkronor i vägkanten

Billekar – 10 förslag på kul aktiviteter i bilen

Långa bilresor kan vara tråkiga och uttröttande, både för barn och vuxna. Men det finns ett sätt att göra resan roligare och mer intressant – billekar! Här har vi samlat 10 förslag på billekar som passar alla åldrar. Det enda du behöver är din röst, din fantasi och din bil. Så gör dig redo för en kul resa!

 

Bil körandes längst en landsväg, berg i bakgrunden

1. Så ska det låta

Slå av stereon och låt sällskapet sjunga istället! En person är domare och väljer ett ord, till exempel “bil”. Den deltagare som först börjar sjunga en sång som har ordet “bil” i texten får en poäng. Den som först får fem poäng vinner.

2. 20 frågor

En av spelarna tänker på en person – känd eller okänd, död eller levande, eller varför inte ens gemensam vän. Sällskapet turas sedan om att ställa ja- och nej-frågor med målet om att lista ut vem det är. Leken fortsätter tills någon av medspelarna gissar rätt, eller tills man har ställt 20 frågor. Den som gissar rätt, får tänka på en person nästa gång. Om man tycker det är för svårt kan man utöka antalet frågor. 

3. Ett skepp kommer lastat - ordföljd

Innan leken startar kan ni välja att komma överens om ett speciellt ämne, till exempel dryck. Den som börjar nämner en dryck. Den sista bokstaven i ordet bestämmer första bokstaven i nästa dryck. Leken går ut på att ingen dryck får nämnas mer än en gång. Varje spelare måste alltid börja med att säga “Ett skepp kommer lastat med…” och sedan vad lasten är. Upprepar någon en dryck som redan nämns – förlorar personen. Har du små barn i bilen, kan en enklare version vara att ta bort bokstavsbegränsningen.

4. Ett skepp kommer lastat- minnesvariant

I den här varianten ska man lägga till fler och fler slumpvisa saker i skeppet som nästa deltagare ska återberätta och sedan lägga till ytterligare en sak. “Ett skepp kommer lastat med en blomma”, “Ett skepp kommer lastat med en blomma och en vattenkanna”, “Ett skepp kommer lastat med en blomma, en vattenkanna och en elefant”, osv. Man fortsätter tills en deltagare misslyckas med listan och då vinner den föregående deltagaren.

5. Resebingo

Resebingo är ett bra sätt att hålla koll på vad som händer runt omkring er på vägen. Gör i ordning ett rutnät (4×4) på ett papper med olika saker ni tror att ni kommer att se, så som en häst, en polisbil, ett flygplan etc. Låt alla deltagare kryssa av när de ser något av objekten. Den som först fyller en hel rad vinner.

Bild ovanifrån på 3 bilar som kör på en landsväg med åker vid sidorna

6. Kolla registreringsskyltar

Man kan ha mycket skoj genom att kolla registreringsskyltar på andra bilar. Man kan t.ex. ha en tävling där man ska hitta alla bokstäver i sitt namn, eller registreringsskyltar som börjar på alla bokstäver i alfabetet eller siffror i ordningsföljd.

7. Norsk karaoke

Ännu en billek kopplat till musik är “Norsk karaoke” som garanterar många skratt i bilen. Här behöver ni en telefon/läsplatta med hörlurar. Deltagaren som ska börja, sätter på sig hörlurarna och väljer en låt (eller låter musiken slumpas fram). Deltagaren med hörlurarna sjunger med till musiken så bra det går och de andra deltagarna ska gissa vilken låt det är. Om ni vill göra denna billek lite svårare, kan ni bestämma att den som sjunger inte får sjunga orden, utan bara nynna melodin.

8. A till Ö

Hitta alla bokstäver i alfabetet på saker ni passerar. Bokstäverna ska vara i alfabetisk ordning. Bara en bokstav per skylt, affisch, registreringsplåt eller liknande. 

9. "I spy with my little eye"

Det här är en enkel och rolig billek som är vanlig i länder där man talar engelska, men som inte verkar ha något svenskt namn. En deltagare tittar på något som hen kan se och säger vilken färg det har. De andra deltagarna ska försöka gissa vad det är för något. Det kan vara ett godispapper, en väska eller bilen framför.

10. Antiassociationsleken

Den äldsta personen i bilen säger ett slumpvis valt ord, t ex “bil”. Nästa person (i motsols-riktning) säger ett ord som inte på något vis får ha med det nyss nämnda ordet att göra, till exempel “Soptunna”. Det gäller hela tiden att välja ord som inte har något med det senaste ordet att göra.

Vi hoppas att du har fått lite inspiration till din nästa bilresa och att du har kul med dessa billekar. Om du vill sälja din bil snabbt och till bästa pris, kan du alltid kontakta oss på Cardrop. Vi värderar och säljer din bil till högstbjudande, samt sköter allt det praktiska.

Vilken bil vill du sälja?

  • Kostnadsfritt & förbinder dig inte till något.

Slipp allt strul och förhandling. Vi hittar rätt köpare för din bil.

  • Skicka formuläret – berätta om din bil
  • Såld och klar – lämna in bilen och få betalt!
  • Budgivning – ta emot högsta budet från Nordens handlare
  • Hela landet – vi har 39 leveransplatser

Självklart är vi med i MRF

Din trygghet är central för oss. Vi har tagit fram ett flertal lösningar som ökar din trygghet och säkerhet under resans gång. Självklart är vi med i Motorbranschens Riksförbund.

 

Pengarna på kontot innan du lämnar ifrån dig registreringsbevisen.

 

Alla bilar kontrolleras av opartiska och certifierade besiktningsmän.

Cardrop tryggt medlem i MRF