fbpx
Meny

Sälja bil

Cardrop har utformat en tjänst som är helt riskfri för dig som vill sälja din bil. Vi sköter allt jobb medan du fortsätter din vardag och inväntar vårt bud. Vårt breda nätverk av bilhandlare i Norden budar på din bil och vi presenterar det högsta budet för dig. 

 

Är du nöjd med budet – då tackar du ja, och bilen är såld!

Vilken bil vill du sälja?
  • Har läst och godkänt Cardrops integritetspolicy.

Vad säger våra kunder om oss?

Varför är vi ett tryggt val?

Våra bilhandlare köper bilarna osedda. Det litar helt enkelt på att vi har gjort en korrekt bedömning. Om du tackat ja till ett bud, så står budet fast. Det enda som kan bryta budet är om bilen visar sig vara i helt annat skick än avtalat. Detta är väldigt ovanligt. Du skickar inte heller registreringsbeviset förrän du ser pengarna på ditt konto.

Snabb och säker försäljning av din bil!

Efter att du har kontaktat oss så kan din bil vara såld på endast ett par dagar. När vi har fått in information om bilen kan vi oftast presentera ett bud inom 1-2 dagar. Du lämnar sedan in den på en av våra många samarbetande besiktningsstationer som gör en opartisk avstämning av bilen. Därefter skickas pengarna till ditt konto.

Silvrig bil med ikoner under

Varför ska du sälja bilen via oss?

Det finns många skäl till att sälja bilen via Cardrop istället för privat via en marknadsplats. Att sälja en begagnad bil på Blocket är för många tyvärr synonymt med frustration, slit och irritation då försäljningen ofta innebär väldigt mycket mer jobb än vad man först kunnat ana. På Cardrop slipper du alla dessa upplevelser när du säljer din bil. En snabb och smidig affär, i kombination med bästa möjliga bud är vår högsta prioritet.

Bil ikon med ballong på taket

Får jag bättre betalt hos er?

På Cardrop har vi ett stort nätverk av bilhandlare som vi låter buda på din bil. Det innebär att istället för att endast få din lokala bilhandlares bud, får vi in ett stort antal bud som vi kan jämföra. Vi pressar sedan dessa bud emot varandra för att maximera dem. Detta innebär att vi oftast kan erbjuda dig ett bilpris som är 5-15% högre än hos din lokala bilhandlare. 

Få bilen såld på endast ett par dagar!

Vilken bil vill du sälja?
  • Har läst och godkänt Cardrops integritetspolicy.

Vill du veta mer om hur du säljer bilen via Cardrop?

Här hittar du vår FAQ.

Det är inte ovanligt att man har bilkredit eller leasing på bilen man vill sälja. Oavsett vilket så utgör detta inget problem för oss på Cardrop. Skulden löses i samband med att din bil blir såld. Därefter betalar vi dig mellanskillnaden. Denna tjänst kostar dig inget extra och sköts snabbt och smidigt av våra medarbetare. 

Ja. Det är gratis och 100% oförpliktande att både sälja bilen och få bilen värderad via Cardrop. Att lägga ut försäljningen av bilen på oss är icke-bindande och du kan när som helst välja att tacka nej och/eller hoppa av om du inte är nöjd, eller om du vill behålla bilen. 

 

Skulle du ha accepterat ett bud och skakat hand på affären så har du fortfarande möjlighet att dra dig ur. Dock kan du bli skyldig att betala en symbolisk avbrottsavgift. Avgift tas ut för att täcka kostnader för uppbokat test samt för att kompensera köparen som räknat med att få köpa din bil.  

Då du accepterat ett bud och ser att pengarna kommit in på konton så skickar du bara registreringsbeviset till oss på Cardrop. Vi har tillåtelse att själva registrera ägarbytet digitalt i Transportstyrelsens system. Du behöver med andra ord inte tänka på något efter det att registreringsbeviset är oss tillhanda. 

Det bud du får för din bil är det du får i plånboken. Vi tar ut en serviceavgift på mellan 1000-5000 kronor per bil, beroende på en rad olika faktorer. Dock lönar det sig allt som oftast att sälja bilen via oss då ett större antal bilhandlare från hela Norden är med och budar på din bil. I genomsnitt kan vi erbjuda ett pris som ligger 5-15% över det din lokala bilhandlare kan ge för en begagnad bil. 

Vill du ändå försöka dig på att få mer för bilen genom att sälja den privat kan du läsa vår guide här

Efter avslutad affär är det bara att köra bilen till närmsta specialutbildade besiktningsstation. Du behöver inte boka tid för avlämning. Vi samarbetar med besiktningsstationer över hela Sverige. Använd kartan på första sidan för att hitta din närmaste station. Se till att all utrustning är med i bilen vid avlämning. Under budgivningen kan du använda din bil precis som vanligt. 

 

Fler frågor och svar hittar du vår FAQ.